Pohjois-Savon piirin jäsenyhdistykset koolla Varkaudessa

Julkaistu

Varkauden Seudun Omakotiyhdistys oli kutsunut muut Pohjois-Savon piirin yhdistykset vieraakseen Varkauteen 10.9.2022. Koulutus- ja virkistyspäivää vietettiin viehättävän Kaks Ruusua ravintolan tiloissa sekä tutustuen Varkauden historiaan kaupunkikävelyllä aurinkoisessa säässä.

Tilaisuus alkoi Varkauden Seudun Omakotiyhdistyksen puheenjohtajan Marjatta Mielosen tervetulotoivotuksin ja Varkauden kaupunginjohtaja Joonas Hännisen tervehdyksellä. Saimme aimoannoksen tietoa Varkauden nykypäivästä – Varkautta ei tunneta enää vain teollisuuskaupunkina, vaan kaupungissa on todella paljon muunkin tyyppistä yrittämistä sekä asumisen ja viihtymisen elementtejä.

Sami Toivanen Omakotiliitosta veti jälleen hyvän ja vuorovaikutteisen koulutusosuuden, josta jäi ”kotiläksyjä” vietäväksi omiin yhdistyksiin. Esillä oli yhdistyslakiuudistus, viime vuoden koulutuksen aiheet yhdistyksen hallituksen toiminnasta ja niiden soveltaminen sekä neljä näkökulmaa yhdistystoimintaan: kokemusten jakoa ja keskustelua tulevaisuudesta.

Historiallinen kaupunkikävelyosuus osaavan oppaan kera avasi monien silmät näkemään ja ihastelemaan niin teollisuuden historiaa, kuin upeasti remontoituja vanhoja tehtaiden käytössä olleita rakennuksia esim. asuinkäyttöön. Varkauteen tekee mieli palata uudelleen tutustumaan tarkemmin ”kaupungin menoon”.

Kiitos Varkaus hyvin onnistuneen tapahtuman hienoista järjestelyistä ja mukavasta ilmapiiristä sekä Kaks Ruusua upeista puitteista ja maittavasta tarjoilusta!